Skip to main content

BSO Garyp

BSO Garyp

De bso bestaat bij ons uit drie groepen. In deze groepen maken wij geen onderscheid in leeftijd maar  in speelvriendjes. Op het moment dat de kinderen aan tafel komen om te eten, verdelen we de kinderen in vaste groepen-vaste leidster. Tussendoor kunnen de kinderen zelf kiezen waar ze willen spelen.

Om 14.00 halen wij de kinderen van school op. Op het (kleine)schoolplein wachten wij de kinderen op en samen lopen we naar de opvang. De kinderen van het grote schoolplein mogen zelf naar de bso toelopen of als ze dit niet willen mogen ze met ons meelopen. Ook vanaf  Earnewald halen we kinderen op. In overleg is het ook mogelijk dat er vriendjes blijven spelen of dat de kinderen naar hun vriendjes gaan. Wij maken duidelijke afspraken met het kind en de ouders.

 De middag wordt gestart met een kopje thee en wat fruit en daarna lekker spelen. We bieden vaak allerlei activiteiten aan, zo gaan we knutselen, bakken of een ander soort activiteit. Het komt ook regelmatig voor dat we met de kinderen op stap gaan. Met een groepje kinderen naar het sportveld of het schoolplein, hier spelletjes doen, voetballen of in de bosjes spelen. 

Onze bso ruimte is speciaal voor de kinderen ingericht, ze mogen hier hutten bouwen, zelf speelgoed pakken en lekker hun eigen gang gaan. De ruimte is onderverdeeld in een gezamenlijke groepsruimte, drie aparte kamertjes en een gang. Bij drukke dagen hebben we ook nog een ander gebouw erbij. Het zijn ook weer verschillende ruimtes waar de kinderen kunnen spelen. En een keuken om af en toe wat te bakken. De kinderen kunnen zo rustig met een paar kinderen ergens een speelhoek kiezen.